Bellewaerde Park wacht vol ongeduld op de geboorte eerste giraffenkalf

Bijna 15 maand dracht voor Ghonda !

 

In Bellewaerde Park is iedereen op zijn hoede, men verwacht de blijde gebeurtenis een dezer dagen.

 

 

De verzorgers volgen aandachtig het verloop van de zwangerschap en het gedrag van de toekomstige mama  Ghonda. Ze nemen regelmatig haar temperatuur. Ze schatten iedere dag in of haar buik gegroeid is.  Een giraf heeft de gave om een zwangerschap zo lang mogelijk te verbergen. De verzorgers hechten veel belang aan de voeding van de toekomstige mama en geven haar voedingsmiddelen die rijk zijn aan mineralen, vitaminen en calcium.

 

 

Er zijn signalen dat het bijna zover is voor Ghonda! Haar tepels zijn sterk veranderd op één maand tijd. Volgens dierenartsen verharden de tepels enkele weken voor de geboorte en ontwikkelen de spenen zich. Hoe dichter de geboorte nadert, hoe meer de tepels zich vullen. Kijk gerust zelf maar op de twee foto’s hieronder. De eerste foto werd genomen op 17 maart en de tweede, tien dagen later, op 27 maart.

 

 

Het personeel van Bellewaerde Park is al meer dan een jaar ongeduldig aan het wachten op deze gebeurtenis !

 

 

   

 

Tepels Ghonda - 17/03 Tepels Ghonda - 27/03

           

 

 

Sommige vrouwelijke giraffen isoleren zich om te bevallen en ook tijdens de eerste levensdagen van de baby proberen ze contact te vermijden met andere giraffen.  In Bellewaerde Park zijn sinds enkele maanden de stallen aangepast en heeft elke giraf zijn eigen stal! Meestal gebeuren de geboortes ‘s ochtends en duurt het kalven ongeveer 1 tot 2 uur.

 

 

Wachtend op de grote dag, zijn we Ghonda gaan bezoeken in haar stal. Zoals u kunt zien, maakt ze het heel goed.

 

 

 

Reageer


*