Twee mamagiraffen

TWEE MAMAGIRAFFEN

 

 

De verbazing was groot voor dierenverzorgers toen ze ontdekten dat de twee vrouwelijke giraffen Rothschild, Simone en Ghonda, allebei zwanger zijn. Voor de jongere giraf Ghonda, is dit de eerste keer, maar voor Simone is het haar derde zwangerschap. Bakhari, de mannelijke giraf, zal twee keer vader worden in twee maanden tijd.

 

 

Hoe herken je Ghonda en Simone?

 

 

Ghonda

 

Ghonda werd geboren 06 juni 2006 in Burger’s Zoo in Nederland. Ze is nu 6 jaar oud.

 

 

Fysiek

 

 

Ze weegt ongeveer 800 kg.

 

 

Ze is gemakkelijk te herkennen, omdat ze de kleinste vrouwelijke giraf van Bellewaerde Park is. Haar lichaam en hoofd zijn zeer goed geproportioneerd. De kleur van de vacht wordt beschreven als “koffie lichtgrijs op wit”, wat haar onderscheidt van de rest van de groep. Aan de linkerkant ziet u een paar vlekken en littekens. De vlekken op haar gezicht vormen een mozaïek, een kenmerk van deze dierensoort.

 

 

Karakter

 

Ghonda is erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar ontdekkingen. (Bij deze dieren worden de zintuigen zicht en geur veel gebruikt om andere dieren in de savanne te detecteren). Ghonda is niet erg verlegen en is altijd de eerste om in of uit de stal te komen.

 

Ghonda haar moederinstinct is sterk ontwikkeld, we hebben er alle vertrouwen in en geloven dat ze goed zal zorgen voor haar baby.

 

 

Simone

 

Simone werd geboren op 1 november 2005 (7 jaar) in Safari Park Burger’s Zoo (Nederland)

 

 

Fysiek

 

 

Ze weegt meer dan 1 000 kg

 

 

Ze is gemakkelijk te herkennen, want ze is zeer groot voor een vrouwelijke giraf en is meer dan 5 meter hoog. Ze heeft bijna haar maximale volwassengrootte bereikt. Ze heeft alle typische kenmerken van deze dierensoort: een lang gezicht, een lange nek die dik is aan de basis en lange sterke benen. Haar vacht: een beige of lichtbruine achtergrond met donkere bruine vlekken en mozaïekachtige zwarte vlekken op sommige plaatsen.

 

 

Karakter

 

Simone is verlegen van aard en snel bang. Ze kan erg angstig zijn en weigert soms uit de stal te gaan als ze denkt dat niet alles in orde is. Simone heeft al twee keer negatief gereageerd na een bevalling en wordt nu continu in de gate gehouden om te kunnen ingrijpen mocht dit nodig zijn.

 

 

Reageer


*