Witkopmaki geboren in Bellewaerde Park

Deze namiddag, omstreeks 14.30 uur, is de witkopmaki Caya bevallen. Het was Jarnick, een 11-jarige bezoeker uit Kampenhout, die het kleintje heeft opgemerkt. Hij verwittigde meteen de verzorgers.

 

 

Een baby witkopmaki

 

Vandaag zijn mama Caya en papa Evik trotse ouders geworden. Na vijf maanden zwangerschap, heeft Caya een kleintje op de wereld gezet van ongeveer 10cm groot. Na de geboorte klampte het kleintje zich meteen vast aan de vacht van de mama. De baby zal ongeveer zes maanden aan de mama blijven hangen.

 

 

Bij de geboorte zijn witkopmaki’s volledig bruin en kan het geslacht nog niet meteen bepaald worden. Bovendien is mama Caya zeer zorgzaam en schermt het kleintje goed af. Na ongeveer tien dagen zal het geslacht kunnen worden bepaald. Wanneer de vacht van het voorhoofd wit kleurt, betekent dit dat het een mannetje is.

 

 

Unieke gebeurtenis!

 

Een witkopmaki is afkomstig uit Madagascar. Het behoort tot de familie van de maki’s (Eulemur fulvus albifron). In Bellewaerde Park zijn er vier vrouwtjes en drie mannetjes.

 

 

Een witkopmaki is niet alleen een bedreigde diersoort, maar komt ook zelden voor in Europese dierenparken. Er verblijven slechts 80 mannetjes en 60 vrouwtjes in dierentuinen in Europa.

 

 

Deze geboorte is een opsteker voor het kweekprogramma waaraan Bellewaerde Park deelneemt. De komst van een babywitkopmaki is dan ook zeer belangrijk voor het park.

 

 

Bezoekers kunnen mama Caya en haar kleintje elke namiddag komen bewonderen van 13 uur tot 16 uur op het lemureneiland in Bellewaerde Park.

 

 

1 Reactie

  1. Kestens - 4 april 2013

    Fantastisch nieuws en super fier op mijn zoon Jarnick.

Reageer


*